Ски сезонът в Боровец продължава

 
И през пролетните месеци Боровец продължава да предлага идеални условия за ски и сноуборд. Много сняг, слънчево време и отлично обработени писти в трите ски центъра на курорта очакват любителите на зимните спортове. Всички лифтови съоръжения работят, като прогнозите са, че добрите условия за ски и сноуборд ще продължат през целия месец април, съобщиха от зимния курорт.
Предварителният анализ на резултатите от зимния сезон показва, че Боровец продължава да привлича нарастващ брой български туристи. Запазва се тенденцията на увеличаване на туристите от съседните на България страни - Македония, Сърбия, Турция и Гърция, като за тази година ръстът им е приблизително 20%. Традиционните за курорта английски ваканционни групи остават с непроменен относителен дял в сравнение с предходния сезон.
Както всяка година, от 15 март цените на всички лифт карти в Боровец са намалени. Така възрастните могат да карат с еднодневна лифт карта за 45 лв., а младежките и детските карти са съответно 32 лв. и 24 лв. за един ден. Картите за нощно каране също са с по-ниски цени - 18 лв. за възрасни и 11 лв. за деца, като от средата на март нощното каране е само в дните петък, събота и неделя.
Освен по-добрите условия за ски и сноуборд, в края на март и през април гостите на най-стария ни ски курорт, който тази година отбелязва 120 години от създаването си като Чамкория, могат да се възползват и от по-изгодни цени за настаняване в хотелите. 
И за да запазят градуса на настроението в Боровец все така висок, както беше той през цялата зима, от Бороспорт подготвят интересно събитие за изпращане на ски сезона. То ще бъде на 9 април, а участниците в него ще могат да съчетаят удоволствието от ските и сноуборда с елементите на забавни игри и ретро парти в духа на голямата годишнина.
 
Източник: Актуално
Снимка: Интернет