Три дни салса на Боровец

За 10-та поредна есен Памбос Агапиу води у нас най-големите имена на салсата за 3-дневна фиеста в Боровец. Маратонът започва този петък, 28 октомври, и ще продължи до неделя. Очаква се родният ски курорт да посрещне 5000 салсероси от Балканите и Европа.

„Салсата не само носи щастие и успехи за всички, които я практикуват. Този танц има десетки ползи – извайва тялото, повишава самооценката и самочувствието, увеличава шансовете да намерите сродната си душа. Освен това танците ви правят по-умни, защото стимулират мозъка да работи. Заучаването на нови и сложни танцови движения изисква по-сложни мисловни процеси. Започнете да танцувате от днес и това ще се отрази положително на всички сфери от живота ви, категоричен е Памбос.

 

Идеята на конгреса е чрез танца да обедини почитателите на салсата в 72 часов нестихващ маратон сред природата. Танцовите битки ще се проведат в шест зали с различно тематично звучене - LA New York, руеда, афро, суинг, зук, салса, танго, ча-ча, романтик и анимейшън, кюбан, кизомба и бачата. Изявени артисти от европейската латино сцена ще потопят гостите в магията на салсата. Програмата включва уъркшоп занимания по бачата, кизомба, кюбан, танго, афро, регетон с изтъкнати международни инструктори, денонощни танци и празнично настроение.