"Дни на предизвикателствата" излиза на открито в Боровец

За първи път част от фестивала за екстремни спортове "Дни на предизвикателствата" (11-13 ноември) става отворено събитие сред природата.
 
Във втория фестивален ден (12 февруари, събота) специалните гости ще застанат в центъра на екшъна в Боровец и феновете ще могат да се срещнат отблизо с тях и да почерпят опит.
 
Събитието ще се разгърне в три дисциплини:
 
Тънките моменти на катеренето с белгийските биг уол катерачи Нико Фаврез и Шон Вилянуева и с подкрепата на Borovets Climbing and Mountaineering и неговите двигатели Марто Маровски и Виктор Варошкин. 
 
В работилницата на катерачен обект "Водохващането" могат да се включат всички, независимо от нивото на подготвеност - от начинаещи надъхани до системно трениращи. Организаторите препоръчват участниците да носят лична екипировка (каска, седалка, еспадрили, магнезий), при нужда ще бъде предоставена на място.
 
 
Каране със световният шампион по ендуро Жером Клеменц.
 
Всички записали се ще могат да покарат по allmountain трасето в Боровец заедно с Жером Клеменц. Трасето е предвидено за участници със средна до професионална подготовка, така че се очаква само да носят своята екипировка (велосипед и предпазители). Събитието съвпада с второто издание на Borovets Camera Days, провеждащи се в Borovets Bike Park. Георги Даскалов от Bikeporn ще бъде по трасето, за да се погрижи участниците да си тръгнат с уникални снимки. 
 
Есенно бягане в планината с Тони Петков и Илиян от Runbg.net. 
 
Двамата ще споделят опит за техники на дишане, издържливост, правилно хранене за бегачи и др. Маршрутът ще бъде избран в зависимост от атмосферните условия и физическата подготовка на участниците.
 
За включване в трите дисциплини е необходима предварителна регистрация на следния адрес: https://goo.gl/rRTkgV. Сборният пункт за всички е в 9.30 ч на терасата на хотел "Рила". В 10.00 ч. гостите се разпределят в три групи според дисциплините катерене, бягане и колоездене.
 
Паралелно със събитието на Боровец фестивалът ще предложи и дневна програма от 12 ч. в аула "Максима" на УАСГ. Посетителите ще могат да се включат в занимания, даващи идеи за по-здравословен и отговорен начин на живот.
 
Между тях е двудневната работилница за оказване на първа помощ от Академия първа помощ, за който е необходимо предварително записване. Загрижените за опазването на околната среда и здравословното хранене ще могат да изработят сами паста за зъби от натурални продукти.
 
Източник: Дневник
Снимка: Интернет