На ски на Боровец, сезонът се открива на 17 декември

 
Бровец открива зимния сезон на 17 декември по мотото "120 години: от Чамкория до Боровец". Това е първият планински курорт не само в България, но и на Балканския полуостров.
 
Боровец е създаден от Цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.
 
Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от "Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона.
 
Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите, съобщиха организаторите.
 
Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта.
 
В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел "Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.
 
В курорта има модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро, помпена станция по най-новите технологии на “Техноалпин” в ски-центровете "Ястребец” и "Ситняково” (Централен Боровец), както и в отсечката при финала на писти "Ястребец 1”, а вече и в голяма част от писта "Червено знаме”, което ще даде възможност за по-дългото й ползване при безснежна зима.
 
"Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта "Червено знаме”, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона пък е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки”, разказа Снежана Дамянова, маркетинг директор на “Бороспорт”.
 
Запалените по нощното каране, ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18.00 ч. и са идеални за каране до 22.00 ч.
 
Източник: Днес бг
Снимка: Интернет