БОРОВЕЦ ОТКРИВА СЕЗОНА НА 17-И ДЕКЕМВРИ С ПРАЗНЕНСТВО

Дни преди старта на новия сезон, Боровец е напълно готов да посрещне хилядите любители на зимните спортове. Официалното откриване на сезона е на 17 декември с празненства по случай 120-годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от Цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.
 
Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.
 
Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта. В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел „Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.
 
„Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме”, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона пък е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки.”, сподели Снежана Дамянова, Маркетинг директор на “Бороспорт”.
 
Свързаността на трите ски центъра позволява спускане според нивото или в зависимост от заетостта на лифтовете. Въведената система за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения предоставя безконтактно и ускорено преминаване, което намалява опашките.
 
„Голямо улеснение е възможността за онлайн зареждане на лифт картите за многократно ползване, което спестява и чакането пред касите. Призоваваме нашите гости да се възползват от тази възможност, ще си спестят ценно време за пистите. А от този сезон ще можете да купувате онлайн и ски услуги – уроци от ски-училище „Бороспорт”, детска градина, наем на оборудване”, каза Дамянова.
 
Осигурени са безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици до 18-годишна възраст в Община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове. Дългосрочната програма дава възможност децата не само да се докоснат до природата и планината, но и допринася за тяхното развитие като бъдещи спортисти, от редиците на които да излязат новите ски и сноуборд таланти на България.
 
Запалените по нощното каране, ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18 ч. и са идеални за каране до 22 ч.
 
Боровец приключи летния сезон с много добри резултати. Отчетен е ръст от 30% спрямо най-силното лято през 2014 г. Приходите от парка за планинско колоездене – Borovets Mountain Bike Park, също бележат сериозен ръст от 35%.
 
По прогнозна заетост за ски сезона има увеличение при резервациите на туристи от Великобритания – 32% повече в сравнение със същия период на миналата година. Продължава високият интерес от страна на туристите от Балканските държави – Турция, Гърция и особено Румъния. Негативната тенденция на руския и украинския пазар продължава да е факт.
 
Ръст бележат и директните продажби и записвания от страна на българските туристи, а резервациите за Коледните празници са с около 36% повече в сравнение с миналата година за същия период. Към момента 68 процента от резервациите са направени от чужденци.
 
Източник: tourbg
Снимка: Интернет