Боровец открива сезона с пътуване през три века

 
На 17 декември (събота) още в 8 часа сутринта започва големият празник на Боровец по повод откриването на новия ски сезон и 120-та годишнина на курорта. Организаторите от Община Самоков и "Бoроспорт" АД са подготвили много награди, а забавленията за възрастни и деца ще ни пренесат в миналото и ще ни покажат бъдещето на зимните спортове.
 
"Очакваме много семейства да се качат в планината, затова сме предвидили да има по нещо за различните възрасти. Така всички наши гости ще се чувстват специални. А тази впечатляваща годишнина ни задължава да отделим внимание както на спомените, така и на най-новите тенденции за отдих в планината", каза Снежана Дамянова - маркетинг мениджър.
 
120 късметлии ще спечелят безплатни сезонни карти в специална томбола. Пералня "Електролукс", мобилен телефон Huawei P9, уикенд за двама в хотел "Рила", чек за пазаруване в Метро за 200 лева, коледни подаръци от Кока-Кола са само част от многото награди, които очакват гостите на празника. Подаръци са подготвили също хотелите "Самоков", "Ледени ангели", "Янакиев", "Айсберг", "Феста", както и ресторант "Ориент". Сред наградите им са нощувки, вечери за двама, бутилки марково вино, ски и сноуборд оборудване и др.
 
Вили Стоянов и Брас Асоциация, Поли Генова, DJ Andrey Exx & Diva Vocal от Русия ще се грижат за доброто настроение през целия ден. Гостите ще присъстват и на премиерата на документалния филм за БНТ "Боровец на 120" на журналиста Методи Манченко и режисьора Георги Торнев. Специална изложба на стари картички от Чамкория, както и уникални фотоси от архива на Царското семейство, свързани с историята на Боровец и "Царска Бистрица", ще задоволят любопитството на онези, които се интересуват от историята на първия у нас и на Балканите планински курорт.
 
Атракция ще бъдат фрийстайл демонстрациите на Промо парк "Бороспорт" и състезанието за най-добър трик. За почитателите на ретро стила, пред хотел "Рила" ще отвори специален ретро ски фото-павилион. Децата ще могат да се състезават с ретро-шейни при лифт "Мартинови бараки" или да се спускат със ски легендата Петър Попангелов. Докато родителите дегустират безплатните напитки в снежния бар, малчуганите ще могат да гледат куклен театър или да се научат на безопасност в планината със спасителите от ПСС.
 
Лифт картите през деня ще са само 5лв. като приходите ще бъдат дарени на новосъздадения фонд "Петър Попангелов и приятели за Боровец".
 
Източник: Спортал