Боровец - информация

 

Боровец е разположен на 1300 м надморска височина в северната част на Рила.  Най-високата точка на курорта е 2560 м. Боровец предлага отлични условия, както за зимни така и за летни спортни и туристически активности. Зимата е продължителна, мека и с голямо количество снеговалежи, като се достига покривка по високите части от над 2 метра.

Курортът Боровец е разположен на 70 км от София и на около 120 км от Пловдив. Най - близкият град е Самоков, който е и общински център. Пътят е добре поддържан през всички сезони на годината.

Зимният ски център е най-големият в България и предлага прекрасни условия за ски алпийски дисциплини, сноуборд, екстремно каране, ски бягане, ски скокове, биатлон. Боровец предлага повече от 58 км маркирани ски писти, най-дългата от които 12 км, писта за ски бягане с дължина на трасето 35 км, трасе за биатлон, както и 70 метрова шанца за ски скокове.

Ски зоната разполага с три зони за ски алпийски дисципли и сноуборд:

  • Ски център Ситняково – от 1350 м до 1780 м надморска височина, разполага с оръдия за изкуствен сняг, покриващи над 2.0 км писти - "Мартинови бараки", както и писти за нощно каране "Иглика" и "Рила".
  • Ски център Ястребец – от 1340 м до 2369 м надморска височина разполага оръдия за изкуствен сняг, осигуряващи перфектна снежна покривка на писти "Попангелов" (бивша "Ястребец 2") и "Ястребец 3" с площ от 200дка.
  • Ски център Маркуджик – от 2144 м до 2550 м надморска височина.


Поради различната си трудност пистите са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали скиори и експерти.

Ски пистите са групирани в 3 района:

  • Ситняково – Мартинови бараки
  • Маркуджик
  • Ястребец


Курортът Боровец е бил два пъти домакин на състезания за Световната купа в алпийски стил.

На територията на Боровец са разположени множество хотели с различна категоризация, много дневни и нощни заведения, ресторанти, таверни и др. За тези от вас, които искат да са активни, както през деня, така и през нощта са създадени перфектни условия за нощно каране, купони до сутринта, питиета в тиха и романтична атмосфера или просто вечеря с любими хора.

За най-малките посетители работи детски снежен парк, който предлага невероятни забавления и предлага комфорт на родителите да се отдадат на любимите си бели спортове.

За порастналите деца има изграден FUN парк където всички заедно можем да се забавляваме на воля.

През лятото Боровец предлага не по-малко забавления предназначени към всички възрастови групи.

За тези от вас, които обичат екстремните изживявания се предлага незабравимо Оф роуд изживяване. Съставени са два маршрута съответно лек и натоварен. За лека натовареност е подбран маршрут до местността Саръгьол, траещ между 2 и 3 часа и минаващ покрай спиращи дъха гледки, вековни борови гори и страхотни горски гледки.
За високата натовареност е избран маршрут с времетраене от 3 до 4 часа и крайна спирка хижа Марица. Всеки преход включва транспорт с джип и професионален шофьор – водач.

За любителите на природата е създадено ловно стопанство Искър, в което живеят над 1500 животни между които благородни елени, лопатари, сърни, диви свине и муфлони. Гостите на Боровец могат да изживеят уникална среща с природния и животинския свят на Рила планина. За всички желаещи да направят незабравими снимки е създадено и Фотосафари, показващо най-доброто от стопанството.

Тези от вас, които искат да усетят истинският дух на битката или просто да се позабавляват с приятели се предлага Пейнтбол. Игра духът на която ще се засели във вас и ще ви накара да му се отдадете напълно, забравяйки всички проблеми и натовареното ежедневие.

За истински отдадените на адреналина и тези от Вас, които искат да погледнат наистина отвисоко се предлага тандемен полет с делтапланер. Ще се насладите на невероятните гледки на местността и ще изпитате чувството на висок адреналин в кръвта.

Въжен град - Бороландия – емоция за малки и големи!
Гостите на Боровец могат да дадат воля на своя „вътрешен Тарзан” в изграденият Въжен град. Катерете се с приятели, семейството или за свое собствено удоволствие. Всички съоръжения са напълно обезопасени и разполагат с инструктори, които ще се погрижат за вашата пълна наслада и релакс.

За истински релакс и пълноценна почивка можете да опитате конна езда. Обиколете района на кон и се насладете на невероятни гледки и емоцията от ездата.

Намирайки се в непосредствена близост до един от най-големите язовири в България, Боровец ще се погрижи и за любителите на риболова. На около 5 км от курорта се предлагат страхотни условия за риболов и релакс сред природата.

borovets